آسپارتات با ساختاری از اسید آمینه آسپارتیک به مواد معدنی منیزیم، پتاسیم، کلسیم و روی در مکمل های غذایی متصل می شوند تا جذب آنها را تسهیل کند. آسپارتات به طور طبیعی در بدن تولید می شود واز این نظر یک آمینو اسید غیر ضروری است و می تواند از طریق نیشکر، ملاس، لبنیات و گوشت نیز از رژیم غذایی به دست آید. بررسی ارتباط این آمینو اسید با عملکرد ورزشی در اواخر دهه 1950 آغاز شد، زمانی که آزمایشهای انسانی نشان داد مکملهای منیزیم و آسپارتات پتاسیم خستگی عضلانی را کاهش میدهند و به افزایش استقامت در ورزشکاران کمک میکنند.
مکانیسم عمل آسپارات در بدن:
- افزایش سنتز آدنوزین تری فسفات و انرژی از طریق کاهش میزان آمونیوم سلولی
- کاهش میزان آمونیوم سلولی موجب انقباض بهتر عضلانی و کاهش خستگی میشود.
- آسپارات باعث جلوگیری از تخلیه گلیکوژن یا پدیده بنکینگ از طریق ریسنتر گلیکوژن میشود.
مهمترین اثر در بدن ورزشکاران
کاهش میزان خستگی به ویژه در فعالیتهای استقامتی
نحوه استفاده
4 تا 5 گرم 24 ساعت قبل از رقابتهای استقامتی و ورزشهایی که امکان تخلیه کلیگوژن دارند توصیه میشود.
همچنین برای جلوگیری از تخلیه انرژی روزانه میتوان از دوز روزانه 250 میلیگرم که همراه با پتاسیم و منیزیم میباشد استفاده کرد.
خطر استفاده
گزارشی از خطر برای این مکمل تاکنون ثبت نشده و این مکمل از نظر FDA تا این تاریخ جز محصولات بی خطر میباشد.
سالم باشید